Enzafruit en Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland ligt aan de andere kant van de wereld, in het meest zuidelijke deel van Oceanië. De twee grote en ruwe eilanden, tussen de Stille Zuidzee en de Tasmaanse Zee, roepen avontuurlijke beelden op van ruwe bergketens en exotische stranden.

Nieuw-Zeeland heeft zowel het hart van natuurliefhebbers als dat van fruitkenners gestolen. Sinds 1948 exporteert onze firma kwaliteitappels en -peren naar alle uithoeken van de wereld.

Onze export gebeurt sinds 1991 onder de naam “Enza”. Enzafruit kan nu, dankzij de JazzTM appel, lekker en vers fruit verkopen in de winkels, supermarkten en groenten- en fruitspeciaalzaken. 

Hoe kan Nieuw-Zeeland versgeplukte appels aanleveren in de lente in Europa?

Enzafruit en Nieuw ZeelandNieuw-Zeeland ligt zo'n 20.000 km van ons kantoor hier in België vandaan, helemaal aan de andere kant van de wereld. Dit verklaart waarom de seizoenen  in Nieuw-Zeeland zo verschillend zijn van de seizoenen die wij kennen in Europa. Wanneer wij in de zomerzon liggen, zitten de ”Kiwi’s”, zo noemen de Nieuw-Zeelanders zichzelf, in putje winter. En wanneer het hier winter is, plukken onze tegenpolen reeds fruit. Vanaf midden maart begint Enzafruit met de export van de vroegste appelvariëteiten naar de overzeese markten over heel de wereld.

Waarom zijn Nieuw-Zeelandse appels en peren van zo een uitzonderlijke kwaliteit?

Enzafruit en Nieuw ZeelandWereldwijd staat Nieuw-Zeeland gekend als “de boomgaard van de Stille Zuidzee”.

De productie en export van fruit maakt sinds jaar en dag een belangrijk deel uit van het dagelijkse leven. Natuurlijk is dit geen toeval.

Nieuw-Zeeland heeft echt alle troeven in handen om fruit van topkwaliteit te produceren. Het is perfect gelegen: de zee beschermt de eilanden, de populatie groeit nauwelijks en de industrie is beperkt.

Een belangrijk vertrekpunt voor gezond fruit is dat de natuur minder vervuild is, alsook het water en de lucht zijn zuiver. Dankzij veel zon is het mogelijk om vaak en veel te oogsten.

Een grote hoeveelheid licht heeft een grote en gewenste invloed op het rijpen en kleuren van het fruit. De temperatuur zakt zelden onder het vriespunt. Het gevolg hiervan is dat het fruit bloeit en groeit in optimale omstandigheden.

Het verschil in klimaat tussen het noordelijk en zuidelijk eiland zorgt ervoor dat het mogelijk is om verschillende fruitvariëteiten te kweken.