Organic

Een stap verder op weg naar het telen van milieuvriendelijk fruit is het biologisch telen van fruit.

De telers die voor het biologisch telen hebben gekozen worden onder streng toezicht gehouden door BIO-GRO New Zealand. Hierdoor kunnen wij er zeker van zijn dat het fruit geteeld, verpakt en behandeld wordt volgens de strikte normen. BIO-GRO New Zealnd certificeert immers enkel fruit dat voldoet aan de regels van de volgende 2 categorieën

Full organic

Enza New Zealand Full organicAlleen de boomgaarden die minstens 36 maanden succesvol onder toezicht staan van BIO-GRO New Zealand krijgen het certificaat van full organic fruit.

Wij zijn trots om full organic appelen en peren aan onze klanten aan te kunnen bieden die voldoen aan de huidige internationale standaarden. Als je interesse hebt om meer te leren over ons organic programma, neem dan gerust contact op!

Conversion

Enza New Zealand In ConversionDe boomgaarden die tussen de 12 en de 36 maanden succesvol onder toezicht staan van BIO-GRO New Zealand krijgen het certificaat “fruit dat omgezet wordt naar full organic” (conversion).

Bij aankomst worden beide categorieën van bio-fruit gecontroleerd door een Europees controleorgaan om er zeker van te zijn dat aan alle voorwaarden wordt voldaan. Er worden willekeurig stalen van het fruit genomen om te testen op restanten van sproeistoffen. Maar ook de certificatie, labels, ed. worden gecontroleerd.

Het segment van het bio fruit groeit snel en het aantal telers die overstappen neemt toe. Dit biedt ons een breed gamma aan variëteiten: de traditionele zoals Red Delicious, Granny Smith, Cox Orange Pippin, Fiesta en Doyenné du Comice maar ook de nieuwere variëteiten zoals Fuji, Royal Gala, Braeburn en zelfs Pink Lady™ en Pacific Rose™ maken deel uit van het bio assortiment.

Ons BIO-certficaat kan je hier vinden.