Van boomgaard tot markt

Van boomgaard tot marktTijdens onze Europese zomer worden de appels en peren in Nieuw-Zeeland geplukt. Op dat moment is het er dan het einde van de zomer. Het geplukte fruit wordt in houten bins naar de packstations vervoerd.

De appels worden koel bewaard en verpakt in aangepaste verpakkingen. Deze verpakkingen zijn uiterst geschikt voor de export. Kwaliteitscontrole is het kernpunt bij het verpakken.

Op elke exportverpakking die Nieuw-Zeeland verlaat, staat de volgende informatie vermeld: het registratienummer van de teler, de datumcode, de naam van de variëteit en het aantal appels in de verpakking.

Het verpakte fruit worden op houten paletten gestapeld. Elke pallet bevat een informatiekaart met gegevens over de plaats van herkomst van het fruit. Op die manier kan Enzafruit het fruit opvolgen van de boomgaard tot op de markt.

Van boomgaard tot marktGrote koelschepen, sommige met gecontroleerde atmosfeer, vervoeren het fruit van Nieuw-Zeeland naar Europa. De belangrijkste havens voor Enzafruit in Europa zijn Antwerpen en Hamburg.

 

 

De containerschepen brengen onze appels en peren ook naar de volgende havens:

Rotterdam (Nederland), Tarragona (Spanje), Porto Vado (Italië), Livorno (Italië), Oslo (Noorwegen), Lissabon (Portugal), Marseille (Frankrijk), Marsaxlokk (Malta).

Van boomgaard tot marktOnze staf van de kwaliteitscontrole controleert elke aankomst en verzekert op die manier dat de klanten alleen het fruit met de hoogste kwaliteit van Enzafruit Nieuw-Zeeland zullen ontvangen.

Tijdens het bewaren en transport worden alle klimatologische en hygiënische factoren nauwgezet gecontroleerd zodat elke appel knapperig, sappig en smakelijk blijft tot deze op uw bord terecht komt.