Newsletter

Turners & Growers kondigt de overname van Apollo Apples Ltd aan

Turners & Growers Limited heeft de overname aangekondigd van het in Hawkes Bay gebaseerde Apollo voor een waarde van NZ $ 36.05 miljoen.

Apollo, die ongeveer 1,4 miljoen dozen appelen per jaar teelt, verpakt en exporteert, bezit meer dan 500 hectare appelboomgaarden in de Hawkes Bay. De overname vormt een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van Turners & Grower's .

De overname van Apollo zal Turners & Growers helpen om de wereldwijde vraag naar zuidelijke halfrond fruit te kunnen beleveren en om in de belangrijkste markten nog verder te groeien.Apollo is ook eigenaar van een groot pakhuis en coolstore faciliteit in Whakatu, Hastings.

Volgens de CEO van Turners & Growers, Alastair Hulbert, betekent de overname een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf. " We zijn erg blij dat Apollo heeft ingestemd om onze Turners & Growers pitfruit team te versterken . Apollo is goed gerespecteerd binnen de industrie en is perfect afgestemd op onze Turners & Growers pitfruit bedrijfsstrategie met zijn complementaire vaardigheden, netwerken en capaciteiten. "

"Deze overname toont onze betrokkenheid om verder te investeren in de NZ appel – industrie, om het teler rendement te verbeteren en om de NZ appel export te verhogen. Wij zijn blij om het Apollo-team aan de Turners & Growers familie toe te voegen en kijken ernaar uit om samen te werken. "

Ook Bruce Beaton, Managing Director van Apollo Apples is enthousiast: "Dit is een fantastische kans om Apollo's groeistrategie voort te zetten. Apollo is getuige geweest van de verbeteringen bij Enza sinds BayWa geïnvesteerd heeft in Turners & Growers .
" We kijken ernaar uit om bij te dragen aan het gezamenlijke succes van Apollo en Enza, en naar de verdere voordelen dat dit met zich meebrengt voor onze telers, klanten en toegewijde medewerkers. "

Apollo zal blijven onder leiding staan van Bruce en Ross Beaton. Verder heeft het circa 120 vaste medewerkers en is het hoofdkantoor gevestigd in Whakatu in Hastings.