Newsletter

Rooskleurige vooruitzichten voor Nieuw-Zeelands appelseizoen

De vooruitzichten voor het Nieuw-Zeelandse appelseizoen zijn uitstekend nu de hoge dagtemperaturen en koele herfstavonden zorgen voor een optimale kleuring van de nieuwe oogst. 

In de appelboomgaarden in Hawke's Bay, Nelson en Otago zijn honderden arbeiders druk in de weer met het plukken en verpakken van de appelen voor T&G. De oogst wordt op zo'n 7 miljoen dozen geraamd en dat is meer dan vorig jaar; 

De succesvolle Nieuw-Zeelandse appelsector zal dus wederom een recordoogst binnenhalen hetgeen past in de groeistrategie van het land om in 2020 een exportwaarde van € 883 miljoen te realiseren. T&G is hard op weg om de sector te helpen dit doel te bereiken. 

"Onze appelen zien er goed uit qua kleur, textuur, eetkwaliteit en smaak. Dankzij de uitstekende veredelingsprogramma's in Nieuw-Zeeland, onze toonaangevende teeltmethoden en post-harvest-technologieën zijn wij in staat uitsluitend fruit van de hoogste kwaliteit te leveren", vertelt Peter Landon-Lane van T&G. Zo'n 95% van de oogst wordt geplukt en verpakt voor internationale markten. Het natte voorjaar heeft wel wat voor problemen gezorgd voor de appeltelers in Hawke's Bay maar de huidige afwisseling van de hoge dagtemperaturen en koele winsters is gunstig voor de maten en kwaliteit van de appels. 

In Nelson werd de natte winter gevolgd door goede omstandigheden voor de bestuiving in het voorjaar. Sinds het begin van het jaar is er echter maar weinig neerslag gevallen en dat betekent dat de pluk in dit teeltgebied eerder zal beginnen.