Newsletter

Handelsorganisaties

EUREPGAP

EUREPGAP

Enzafruit New Zealand (Continent) N.V. heeft een actieve rol gespeeld in EurepGap en verzekert op die manier de overeenkomst met de Gap eisen van de Europese verkopers. Sinds 2004 zijn alle telers die bij Enzafruit aanleveren 100% EurepGap gecertificeerd.

Als antwoord op de eisen van de consumenten, verkopers en hun globale leveranciers heeft EurepGap een aantal specifieke agrarische standaarden voor certificatie ontwikkeld en toegepast. Het doel is de integriteit, transparantheid en harmonie van de globale landbouw standaarden te verzekeren. Deze staan voor de vereisten voor veilig voedsel dat is geproduceerd met respect voor de gezondheid, veiligheid en welzijn van de arbeiders, het welzijn van het milieu en de dieren.

FRUITNET

FRUITNETEnzafruit Continent N.V. maakt deel uit van de Europese Fruitnet Groep. Dit is een Europese groepering voor economische interesten gesticht in 2003. Het doel van de Europese Fruitnet Groep is het op de markt brengen van milieuvriendelijk geteelde appelen en peren, overeenkomstig met de richtlijnen van de Fruitnet specificaties. De Fruitnet specificaties, opgesteld in 1988, definiëren en volgen de echte geest van geïntegreerde productie die gericht is op een duurzame ontwikkeling en toekomst.

BRC

BRC

Het British Retail Consortium is de handelsorganisatie die een hele reeks verkopers vertegenwoordigt, van de grote multinationals en winkels tot de onafhankelijken.

In 1998 ontwikkelde en introduceerde het British Retail Consortium, als antwoord op de industriële noden, de BRC Food Technical Standard die gebruikt wordt om de producent van merkeigen producten van de verkopers te beoordelen. Het werd en wordt nog steeds beschouwd als het criterium om te komen tot het beste resultaat in de voedingsindustrie. Hierdoor evolueerde deze standaard tot een wereldwijde standaard. De BRC wordt niet alleen gebruikt om leveranciers van verkopers te beoordelen maar doet ook dienst als raamwerk waarop veel bedrijven hun leverancierbeoordelingsprogramma's voor de behandeling na de oogst hebben gebaseerd.

IFS

IFSMet als doel een algemene standaard te creëren voor de voedselveiligheid, hebben in 2002 Duitse voedselverkopers van de HDE (Hauptverband des Deutschen Einzelhandels) een algemene auditstandaard ontwikkeld genaamd International Food Standard of IFS. In 2003, voegden Franse voedselverkopers (en groothandelaars) van de FCD (Fédération des entreprises du Commerce et de la Distribution) zich bij de IFS Working Group en droegen ze bij tot de ontwikkeling van IFS version 4.

IFS werd ontwikkeld als een universele werkwijze om de voedselveiligheid te verzekeren en toezicht te houden op het kwaliteitsniveau van de producenten van de merkgebonden voedingsmiddelen. Deze standaard kan toegepast worden op alle stappen van het verwerken van voedsel die volgen op de landbouwkundige productie.