Newsletter

Recepten

Jazz™apple Summer Cocktail

Tricolore pasta met Jazz™ en tonijn

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g driekleurenpasta
  • olijfolie, zout
  • 2 uien
  • 1 grote Jazz™ appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 courgette
  • 2 blikjes tonijn in olie
  • versgemalen peper
  • 2 dl slagroom
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Kook de pasta met een scheutje olijfolie en zout beetgaar. Pel de uien en snipper ze fijn. Was de appel en verdeel het vruchtvlees in stukjes. Sprenkel er citroen over om verkleuren te voorkomen. Snijd de gewassen courgette in reepjes. Giet de tonijn af.

Verhit een beetje olie en fruit de ui, de appel en de courgette. Schep de tonijn, peper en zout door het appel- en groentemengsel. Roer de room erdoor en verwarm het geheel zonder te koken. Schep de pasta door de saus. Bestrooi het gerecht voor het serveren met kappertjes en garneer met partjes citroen.

Eet smakelijk!

Tricolore pasta met Jazz TM en tonijn

Salade van Jazz™ appel met gerookte zalm en radijsjes, afgewerkt met een citrus-room dressing

Ingrediënten

  • 8 blaadjes salade
  • 1 kleine rode ui, in ringen gesneden
  • 2 radijzen, in schijfjes gesneden
  • 1/4 komkommer – niet geschild – in reepjes gesneden
  • 8 sneden gerookte zalm
  • 1 Jazz™ appel – niet geschild – in reepjes gesneden
  • 1/3 kopje basilicum blaadjes
  • 1/2 kopje room
  • 1 citroen
  • 1 limoen

Bereidingswijze

  • 1 Schik de salade, de ui, radijsjes en komkommer op een bord
  • 2 Leg de gerookte zalm er bovenop en werk af met stukjes Jazz™ appel en basilicum blaadjes
  • 3 Dressing : meng de room met 1/4 koffielepel geraspte limoen en citroenschil + 1/2 koffielepel limoen- en citroensap
  • 4 Giet de dressing over de salade en dien op.

Salade van JazzTM appel met gerookte zalm en radijsjes, afgewerkt met een citrus-room dressing

Fruitsalade met Jazz™ appel, mango, meloen & munt geserveerd met appelsorbet

Ingrediënten

  • Fruitsalade (6 personen)
  • 1 kopje water
  • 1/2 kopje suiker
  • 10 muntblaadjes
  • 2 Jazz™ appels – ongeschild - in kleine blokjes van 5 mm gesneden
  • 1 mango - in kleine blokjes van 5 mm gesneden
  • 1/2 meloen - in kleine blokjes van 5 mm gesneden

Appelsorbet

  • 2 koffielepels poedersuiker
  • 2 koffielepels citroensap
  • 1 liter appelsap

Bereidingswijze

Muntsiroop: breng het water aan de kook en los de suiker hierin op. Neem de pan van het fornuis en voeg de muntblaadjes toe. Het mengsel laten trekken en daarna in de koelkast plaatsen om verder af te koelen.

Appelsorbet: meng de poedersuiker en de citroen onder het appelsap. Giet dit mengsel in een metalen kom en plaats in de diepvriezer. Elk half uur krachtig opkloppen tot een gladde ijsmassa bekomen wordt.

Serveren: meng het fruit met de muntsiroop en giet dit in gekoelde dessertborden. Schik een bol appelsorbet, samen met een dun schijfje Jazz™ appel, in het midden op de fruitsalade. Werk af met enkele blaadjes munt. Suggestie: je kan de appelsorbet ook vervangen door een bol vanilleijs.

Fruitsalade met Jazz™ appel, mango, meloen & munt geserveerd met appelsorbet